Boxman Trainingen

Na 15 jaar met veel plezier trainingen te hebben gegeven aan verschillende doelgroepen ben ik gestopt. Ik blijf bereikbaar om vragen te beantwoorden over weerbaarheid en zelfverdediging.

Dag en bedankt!   Lia Boxman

De cursussen die vanuit Boxman Trainingen gegeven worden, worden verzorgd door Lia Boxman. Boxman Trainingen werkt vanuit Zwolle.

“Momenteel ben ik parttime werkzaam bij de GGD Regio IJssel-Vecht als trajectbegeleider bij bemoeizorg en verpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg. In dit werk krijg ik te maken met gezinnen en kinderen/jongeren, die allerlei vragen en problemen hebben op verschillende levensgebieden.  Een van de zaken die regelmatig ter sprake komt is op een adequate wijze voor zichzelf opkomen en grenzen op een duidelijke wijze kunnen aangeven.

Dit werk heeft me doen beseffen, dat ik hier graag een bijdrage aan zou willen leveren buiten het werk van de GGD om. Door preventief jongeren en volwassenen te leren dat ze mogen, kunnen en durven opkomen voor zichzelf, hoop ik te voorkomen dat ze slachtofer worden van enige vorm van grensoverschrijdend gedrag en geweld.

Daarom geef ik sinds 2004 op verschillende basisscholen in Zwolle en omstreken vanuit de GGD het Marietje Kesselsproject, een weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Ik vind het geweldig om te zien hoe zo’n kort programma (12 lessen) de kinderen veel kan bieden wat betreft zelfvertrouwen en weerbaarheid.

In 2006 heb ik de opleiding tot algemeen docent weerbaarheid-zelfverdediging gevolgd en ben daarna ook andere groepen les gaan geven, zoals vrouwengroepen, leerkrachten binnen het basisonderwijs, meiden in het voortgezet onderwijs en groepen meiden vanuit sociaal-cultureel werk.

In aanvulling op dit alles beoefen ik  jiu-jitsu binnen Budo Stichting Boot te Zwolle.”